Keittiömestari Pekka Terävä
03.06.2016 | Kirjoittaja: Leena Karo & Seppo Toivonen
Pekka Terävä syksyn Maista luomu -tapahtumassa
”Vaikuttavaa nähdä, millä intohimolla ja pieteetillä täkäläiset luomuviljelijät ja luomulihan tuottajat työtään tekevät!”
sanoo keittiömestari, tunnettu ruokakulttuurin edistäjä, Pekka Terävä kierrettyään äskettäin eteläsavolaisilla tiloilla.
Terävä on koko viikonlopun mukana syksyn Maista luomu- ruokatapahtumassa (www.maistaluomu.fi), joka pidetään
Mikkelissä, Kirkkopuistossa ja Tertin kartanossa, 30.9.-2.10. 2016. Hän myös suunnittelee tapahtuman yhteydessä
pidettävän Luomugaalan ruokalistan. Gaala pidetään Terävän suosikkipaikassa Tertin kartanossa, jossa hänen mielestään
asiat ovat kaikki kohdallaan. ”Tällaisia ainutlaatuisia paikkoja meillä pitäisi täällä Suomessa olla enemmänkin!”
Hänen filosofiansa ”onnistuminen ruokkii onnistumista” sopii hänestä hyvin myös eteläsavolaiseen ruokayrittämiseen.
"Verkostoituminen ja yhdessä tekeminen tuovat kaikille menestystä.” Mitä itse odotat syksyn luomutapahtumalta?
”Entistä parempia raaka-aineita kuluttajille ja tietoa niiden saatavuudesta myös täällä pääkaupunkiseudulla."
Etelä-Savo on luomuvihannesten, pienleipomoiden ja muikun maakunta.
- 272 luomualkutuottajaa v. 2015
- 46% suomalaisen kaalin luomutuotantoalasta
- 43% suomalaisen sipulin luomutuotantoalasta
- 29% suomalaisen luomuporkkanan tuotantoalasta
- 39% ammattikalastuksen muikkusaaliista v. 2014