Limejuustokakkua ja teemehustettuja luomumansikoita
02.06.2016 | Kirjoittaja: Teahouse of Wehmais
Limejuustokakkua ja teemehustettuja luomumansikoita
Pohja:
200 g Digestive keksiä
100 g luomuvoita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 luomumunaa
3 dl luomukermaa
1,5 dl luomusokeria
2 tl luomuvaniljasokeria
6 limeä
Mansikat:
300 g luomumansikoita
1 dl luomusokeria
1 dl vettä
5 g TeaHousen White Lady –teetä
2 dl vettä
Murskaa keksit ja sekoita tasaiseksi seokseksi voisulan kanssa. Taputtele paperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ja laita noin 30 minuutiksi kylmään.
Raasta limet ja purista niistä mehu. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Kaada massa pohjan päälle ja paista 175 °C lämmössä 15 – 20 min tai kunnes täyte jähmettyy. Pidä kylmässä vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua.
Kuumenna teevesi (2 dl) 80 °C lämpöiseksi. Hauduta tee 5 min ja poista sen jälkeen teenlehdet. Kiehauta vesi (1dl) ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää mansikat ja anna keitoksen jäähtyä. Lisää jäähtynyt tee mansikoihin ja anna maustua yön yli.
Tarjoile juustokakku teemehustettujen mansikoiden kera ja raasta päälle limen raastetta tai koristele rouhitulla valkosuklaalla.
Teesuositus kakun kanssa nautittavaksi: TeaHousen Luomu Nilgir